Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Strävåriga raser

Rasmus (bilden kommer från Luneas)

Rasmus
(bilden kommer från Luneas)

Rex

En rex har kort, krusig sträv päls. Kroppen ska vara kompakt med breda och höga skuldror. Huvudet ska vara kort och brett med välvd profil. Pälsen ska stå rätt ut från hela kroppen och vara mycket tät. Rexen får ha alla godkända färger och teckningar men ställs inga speciella krav på en speciell nyans eller att teckningen ska uppfylla alla krav som ställs på en nonself.

SCh DKCH Moonia's Perfect Look (bilden kommer från Moonias)

SCh DKCH Moonia's Perfect Look
(bilden kommer från Moonias)

Teddy

En har precis samma standard som rexen. Det som skiljer dessa två raser åt är endast genetiskt. Om man parar en rex med en teddy får man släthåriga ungar.

Abbylines Indian Girl (bilden kommer från Eternitys)

Abbylines Indian Girl
(bilden kommer från Eternitys)

Abessinier

En Abessinier har sträv, stickig päls med ett mönster av rosetter (virvlar) och åsar längs kroppen. Det ska finnas åtta symmetriska rosetter i ett speciellt mönster över kroppen. Det ska finnas mustasch och det kan även finnas små nosrosetter. Abessiniern får ha alla godkäna färger, och när det gäller flerfärgade abessinier finns inga krav på hur teckningen ska se ut.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt