Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Sjukdomar

Om du misstänker att ditt marsvin är dåligt på något sätt är det jätteviktigt att du söker hjälp hos veterinären, så fort som möjligt! Det finns jourveterinärer dygnet runt.

Marsvin är bytesdjur och är således experter på att dölja sina sjukdomssymptom. När de väl börjar visa sig börjar marsvinet ofta att bli mycket dåligt. Ett marsvin kan gå från till synes friskt till död snabbare än man tror!

Det är guld värt att ha en marsvinskunnig veterinär i närheten. Tyvärr verkar det inte finnas alltför många av denna vara, så det skadar inte att veta lite själv om olika sjukdomar och symptom. På denna sida har jag samlat lite info om marsvinets vanligaste sjukdomar, men det är inte på något sätt en komplett lista.

Det är ditt ansvar att söka hjälp för ditt marsvin. Det blir inte friskt av sig självt, ju snabbare du söker hjälp desto större chans har marsvinet att tillfriskna!

Observera att informationen om sjukdomar kommer från mina egna erfarenheter och från andra som delat med sig av sina erfarenheter. Jag har ingen medicinsk utbildning, utan bara ett stort intresse för marsvin och deras välbefinnande. Om du hittar någon info du tror är felaktig eller har ytterligare info att bidra med, får du gärna kontakta mig, allt för att göra informationen så riktig som möjligt.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt