Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Försäkring

Försäkra eller inte försäkra?

När man skaffar marsvin tar man också på sig ett ansvar. Om marsvinen blir sjuka måste man ta dem till veterinär och ge dem vård. Veterinärvård och mediciner kostar. Det måste man ta med i beräkningarna när man skaffar marsvin. Pengar ska aldrig styra när det gäller frågan om marsvinet ska få vård eller inte.

Det finns möjlighet att försäkra sina marsvin. Två företag som har försäkringar är Sveland och Agria. Att försäkra ett marsvin kostar ungefär en krona om dagen. Sveland och Agria har lite olika villkor men det ser ut ungefär så här; Belopp som överstiger 600-700 kr ersätts upp till 80% av de ersättningsbara veterinärkostnaderna upp till 10 000 kr.

Man ska dock vara medveten om att försäkringen inte täcker riktigt allt, läs igenom villkoren innan du tecknar en försäkring.

Fördelen att försäkra sina marsvin är att det ger en grundtrygghet, behövs en operation eller liknande göras som kan kosta åtskilliga tusenlappar, så blir räkningen betydligt billigare. En operation som oförsäkrat skulle kosta 9000:- kostar istället 2360:-.

Sedan kan man ha turen att marsvinen håller sig friska och man kan då tycka att det ändå blir en del pengar som går åt till att betala försäkringen. Ett alternativ är att spara undan pengar varje månad för att ha som en back-up ifall något skulle hända. Minst 10 000:- är då bra att ha tillgängliga.

Oavsett om du väljer att försäkra eller inte är det viktiga att pengarna inte får styra om dina marsvin får rätt vård eller inte. Marsvinen har inte själva valt att flytta till just dig och ska därför inte behöva lida bara för att du gjort ett felaktigt val och inte har ekonomiska resurser.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt