Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Moderlösa ungar

Tyvärr är det inte alla honor som klarar av en dräktighet/förlossning, och ibland hinner hon föda fram ungarna men dör sedan.

Har man endast en hona med ungar, så är det ofta handmatning som gäller. Om man känner någon uppfödare i närheten kan man alltid kolla om den har någon hona som nyligen fått ungar. Man kan alltid försöka att få den honan att ta hand om några bebisar till. Det är det absolut mest smidiga, och bästa för marsvinsungen, att bli omhändertagen av en ”marsvinsmamma”.

Det kan vara en fördel att alltid para minst två marsvinshonor samtidigt. Skulle man förlora nåon av honorna, så finns möjligheten att den andra kan vara extramamma åt dens ungar. Men det finns också risker – marsvinshonor tenderar att sätta igång varandra och föda ganska samtidigt – även om de egenligen inte har gått tiden ut.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt