Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Att tänka på innan

Funderar du på att starta en uppfödning och börja avla?

GÖR DET INTE!

Det finns tyvärr redan alldeles för många som gör det. Och resultatet blir alldeles för många marsvin i förhållande till hem som marsvin kan flytta till.

Och dessutom:

  • Honan utsätts för en stor risk under dräktigheten. Hon kan dö! Komplikationer kan uppstå under dräktigheten och förlossningen.
  • Honan kanske inte kan föda fram ungarna och behöver akut tas till veterinär för kejsarsnitt, vilket kan kosta hennes liv och som också kostar åtskilliga tusenlappar.
  • Det kan bli upp till åtta ungar i en kull! Vart ska du göra av alla dessa ungar när de börjar bli redo att lämna sin mamma? Tänk om det blir många hanar, som måste bo två och två? Du har ett ansvar för att ta hand om dessa eller hitta bra hem till dem!
  • Diandet kanske inte fungerar. Du måste handmata ungarna varannan timme dygnet runt i flera veckor. Funkar detta med arbete/skola/familjeliv?

Det finns massor av marsvin, både små och stora, på omplaceringshem och till salu/bortskänkes på annonssidor. Ta hand om någon/några av dessa istället för att sätta fler marsvin till världen!

Söta men hemlösa - Många marsvinsungar kommer till världen för "skojs skull" och det föds tyvärr upp alldeles för många marsvin i förhållande till vad det finns nya hem.

Söta men hemlösa - Många marsvinsungar kommer till världen för "skojs skull" och det föds tyvärr upp alldeles för många marsvin i förhållande till vad det finns nya hem.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt