Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Hanar eller honor?

Marsvin ska alltid bo tillsammans med minst ett annat marsvin. Man kan antingen ha hanar eller honor tillsammans. Om de får växa upp tillsammans brukar det sällan uppstå några problem. Om det är vuxna marsvin som redan lever tillsammans och trivs, behöver du inte oroa dig för att de ska bli osams. När det gäller lukt så är det heller ingen större skillnad mellan hanar och honor. Däremot om man har en hane tillsammans med en hona eller i närheten så kan han utsödra en frän doft då han uppvaktar henne.

Om man vill ha en hona och en hane tillsammans eller kanske en liten flock med flera honor och en hane, så måste hanen vara kastrerad. Att låta en okastrerad hane konstant gå med hona kommer både att innebära stora risker för honans liv då hon gång på gång kommer att bli betäckt och få kullar vilket till slut kommer att leda till hennes död. Det kommer också innebära att en massa nya små marsvin kommer till världen som du måste hitta nya hem till, vilket är svårt då det redan finns så många marsvin som söker nya hem.

När det gäller att sammanföra nya marsvin med varandra kan du läsa mer under leva tillsammans.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt