Snabblänkar: Frågelåda, Blogg, Sök

Mina boktips - Marsvin

Titel: Mitt husdjur Marsvinet
Författare:Mia Winge

Den absolut bästa svenska marsvinsboken! Den innehåller bra och riktig info om det mesta som rör marsvin. Sött illustrerad och många fina bilder! Dessutom har jag fotat några av bilderna som finns i den. Boken finns att beställa här.

Mia Winge driver Marsvinshjälpen, besök hennes hemsida här!

Titel: Guineapiglopedia
Författare: Margaret Elward och Mette Ruelokke

En (engelsk) marsvinsbok fullpackad med information. Mette Ruelokke är en dansk veterinär som specialiserat sig på marsvin, så därför innehåller boken mycket ingående information om marsvinets anatomi och sjukdomar. Även mycket info om avel och utställning.

Titel: The Proper Care of Guineapigs
Författare: Peter Gurney

En (engelsk) bok som handlar om allt möjligt som har med marsvin att göra. Massor av fina färgbilder, och rätt lätt språk. Informativa bilder på bl.a. hudsjukdomar. Skriven av en engelsk marsvinsentusiast som delar sin lägenhet med massa marsvin.

Titel: Adjö, Herr Muffin
Författare: Ulf Nilsson

En väldigt söt barnbok om marsvinet Herr Muffins sista tid i livet och bortgång. Väldigt fint beskrivet, samtidigt väldigt sorlig berättelse. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna.

Copyright (©) gäller alla texter och bilder på denna webbplats. Det innebär att det är förbjudet att kopiera texter och bilder och använda dessa på något sätt utan mitt tillstånd. Respektera detta tack!Platsöversikt